Lund Copenhagen

Smukke margueritter

Lund Copenhagen er et traditionsrigt brand, der især er kendt for sin serie af marguerit-smykker i emaljebelagt guld og sølv, 'Marguerit by Lund'.


Den første margueritbroche

Det startede med en margueritbroche, der blev udformet som et margueritblomsterhoved af 238 brillanter og 444 rosenstene, fattet i platin. Brochen blev fremstillet hos juveler Carlman i Stockholm.

Kong Gustav den Sjette af Sverige forærede brochen til kronprinsesse Ingrid i 1935, da hun blev gift med danske kronprins Frederik. Gaven var et minde om moderen, kronprinsesse Margaretha af Sverige, der allerede døde i 1920, hvis kælenavn i familien var Daisy, som betyder marguerit.

Brochen var et af Dronning Ingrids favoritsmykker, og hun bar den meget ofte. Dronning Margrethe bar brochen ved sit bryllup som ”noget lånt” sammen med mormoderens kniplinger og slør, som Dronning Ingrid havde arvet efter sin mor.


Et symbol

Margueritten er dermed et symbol på den smukke kronprinsesse Margaretha − Dronning Margrethes mormor, som hun har arvet både sit rigtige navn og sit kælenavn efter.

Kort efter Dronning Margrethes fødsel i 1940, begyndte flere forskellige juvelerer i Danmark at producere margueritserier i sølv med emalje, herunder Anton Michelsen, Volmer Bahner og Bernhard Hertz.

Se den nye efterårskollektion

Marguerit by Lund - Lund Copenhagen - Juul Smykker & Ure
Marguerit by Lund - Lund Copenhagen - Juul Smykker & Ure