Obaku ure

Minimalistiske ure i tidløst design

Obaku ure er designet af de to danske designere, Christian Mikkelsen og Lau Liengard Ruge. Designet er en blanding af dansk, funktionelt design og den japanske Zen-filosofi, der er karakteriseret ved at være rolig og ren, fri for forstyrrende detaljer. Det har skabt et helt unikt, rent design udtryk.

Dansk design er kendetegnet ved at være funktionelt, edgy og minimalistisk, og det skal kunne holde livet ud. Dette er nogle af kerneelementerne i Obaku urenes design. Vi forhandler både Obaku herreure og Obaku dameure.


Obaku er en "state of mind"

Navnet Obaku stammer fra en gren af den japanske Zen-filosofi, der går helt tilbage til 1661, hvor en lille gruppe af kinesiske munke og deres japanske studerende slog sig ned og byggede Manpuku templet ved foden af Mount Obaku i Kyoto, Japan.

Obaku Zen fokuserer på at samle krop og sind. Det er en "state of mind". Det handler om at se ting uden at lade sig distrahere og koncentrere sig om det essentielle, der skabes ud fra vores egne tanker og naturen. For at forstå Zen-principperne, skal du kunne forstå idealet om simplicitet, effektivitet og uperfekthed.

Obakus logo er inspireret af Zens "circle of life", der også er kendt som Enso, hvilket betyder cirkel på japansk. Den symboliserer styrke, elegance og universet. Enso refererer til et øjeblik, hvor bevidstheden er fri og lader kroppen og sindet skabe.


Obakus designere

En af kræfterne bag Obaku er Christian Mikkelsen. Han er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus med speciale i industrielt design. Christian Mikkelsen har designet ure i mere end 15 år og er kendt for sine minimalistiske og moderne designs.  

“Alle de fede designs har en grad af legesyge i sig, hvilket gør dem unikke og giver dem karakter. Jeg elsker at lege med kontraster og bruge et mix af bløde og skarpe linjer," fortæller Christian Mikkelsen.

Den anden del af Obaku er Lau Liengård Ruge. Han studerede også på Arkitektskolen i Aarhus og har altid haft kreative evner. Han ser op til de klassiske, danske designere, der er kendt for deres simple og funktionelle arbejde, men han finder også inspiration i de moderne, high-tech designs. 

 

Vil du se flere og vide mere om Obaku ure? Så kom ind forbi Juul Smykker & Ure, hvor vi har et bredt udvalg. Ellers kan du på #obakudenmark finde et væld af inspirationsbilleder.

Ur fra Obaku guld. Forhandles ved Juul Smykker & Ure
Obaku ur_Forhandles ved Juul Smykker & Ure
Obaku ur sølv_Forhandles ved Juul Smykker & Ure